Afscheidskamer en Locatie


Wanneer iemand is overleden en duidelijk is dat de overledene opgebaard zal worden, is de eerste vraag: Waar? Vaak gebeurt dit in het eigen huis, omdat de nabestaanden nog zo veel mogelijk bij de overledene willen zijn. Soms is hiervoor echter niet de mogelijkheid of hebben nabestaanden er veel moeite mee wanneer de overledene wordt opgebaard in het woonhuis. Het kan natuurlijk ook zijn dat de overledene in een bejaardentehuis of verzorgingstehuis woonde en er geen sprake meer is van een eigen woning.

Wanneer een overledene niet thuis wordt opgebaard, is er de mogelijkheid de overledene op te baren in onze afscheidskamer: een ruime huiselijke kamer waar u ongestoord bij de overledene kunt zijn, hoe vaak en hoe lang u dat ook wilt.Ik heb er bewust voor gekozen een eigen afscheidskamer in te richten. De afscheidskamer waarvan u gebruik kunt maken, is ingericht als een gewone huiskamer. Geen marmeren wanden, geen dikke stoffen gordijnen, maar een ruime kamer met muren van gemetselde stenen, een balken plafond en een houten vloer.

Een kamer met een ruime zithoek, een kachel, geluidsinstallatie, kortom een huiskamer zoals u die in veel woningen kunt tegenkomen.Uniek in onze afscheidskamer is dat een overledene niet alleen kan worden opgebaard in een kist naar keuze, maar desgewenst ook op bed kan worden opgebaard.
Onze boerderij is gesitueerd in het agrarisch buitengebied en is omgeven door landbouwgronden.

Dit geeft u de mogelijkheid om desgewenst in alle rust ook buiten rond te lopen, zonder gestoord te worden door anderen en zonder gestoord te worden door allerlei "bebouwde kom geluiden".

De afscheidskamer is een apart gedeelte van onze boerderij en heeft een eigen ingang.

Hierdoor heeft u de mogelijkheid om zonder overleg vooraf en op ieder gewenst moment bij de overledene te zijn, 24 uur per dag.

Wilt u een uitgebreide routebeschrijving naar onze locatie, click dan hier.Rouwcentrum in Pekela, met 24-uurs persoonlijke afscheidskamer
Uitvaartcentrum in Pekela, met als huiskamer ingerichte afscheidskamer 24 uur beschikbaar.
Rouwcentrum in omgeving Veendam, met 24-uurs persoonlijke afscheidskamer
Uitvaartcentrum omgeving Veendam, met als huiskamer ingerichte afscheidskamer 24 uur beschikbaar.
Rouwcentrum in omgeving Stadskanaal, met 24-uurs persoonlijke afscheidskamer
Uitvaartcentrum in omgeving Stadskanaal, met als huiskamer ingerichte afscheidskamer 24 uur beschikbaar.
Rouwcentrum in omgeving Winschoten, met 24-uurs persoonlijke afscheidskamer
Uitvaartcentrum in omgeving Winschoten, met als huiskamer ingerichte afscheidskamer 24 uur beschikbaar.