Referenties

Wil je zelf een referentie plaatsen, click dan hier:
Rob Vergouw, Boven Pekela
Het overlijden van mijn vrouw was absoluut onverwacht, zo gezond, jeugdig en energiek als ze nog was....

Gert hielp mij door moeilijke dagen heen, vooral door zijn persoonlijke, betrokken en op maat gemaakte aanpak. De uitvaart werd door nabestaanden gewaardeerd, door de simpele, maar zeer menselijke aanpak. Gert was zeer behulpzaam zonder opdringerig te worden, dat hielp ons bijzonder.

Een aanrader, mocht dit soort onheil op je pad komen!Erik, Stadskanaal
Alles wat ik wil schrijven over Gert m.b.t. de crematie van mijn man Rik staat al in de referenties die ik zonet gelezen heb en waar ik me graag in uitsluitend lovende bewoordingen over de persoon Gert Wiersma bij aansluit.

Het feit dat ik behalve verdrietig ook vooral uit liefde opgelucht was dat Rik op 83-jarige leeftijd a.g.v. ernstige complicaties van levenslang Diabetes, insuline en worstelen met bloedsuikers uit zijn lijden verlost werd en eindelijk rust had voelde Gert haarfijn aan waardoor e.e.a. soms een luchtig karakter kreeg met humor en anekdotes ophalen over de Rik van vroeger. Het feit dat je als homopaar altijd op je hoede moet zijn voor onecht gedrag dat je altijd meteen haarfijn aanvoelt was bij Gert totaal onnodig. Alles kan en niks is gek. Voelde me totaal in mn waarde gelaten.

Ik dank Gert uit de grond van mijn hart voor alles! Ik had geen betere keuze kunnen maken qua uitvaartverzorger. Hulde!Laura en Ellen Bodde, Borger
Via een vriendin terecht gekomen bij Gert Wiersma.
Wij zijn zeer tevreden over de begeleiding van Gert.
Het is precies gegaan zoals wij wilden en wat bij mijn vader en man zou passen.

Nogmaals bedankt Gert.W. Frans, Nieuwe Pekela
Bij mijn zus was alles tot in de puntje geregeld.
3 jaar later hebben jullie ook de begrafenis van van mijn moeder geregeld en het was weer tot in de puntjes geregeld.

Mijn dank aan Gert Wiersma en natuurlijk Riekje.Simone Wiersema, Ter Apel
Ik had voor mijn vader geen betere uitvaart kunnen wensen en alles ging zoals ik het graag wou.
Ook werd er goed meegedacht en met volle respect met mijn vader en met mij omgegaan en werd aan alles gedacht.

Nogmaals Gert heel erg bedankt voor alles! En ga vooral zo door, je onderscheidt je van de rest!Ineke Smilde, Veendam
Ga zo door!
Alles uitstekend voor elkaar!A.M. Koestering - Bos, Blijham
Zeer goede begeleiding, daarbij respectvol omgegaan met overledene en naasten.
Mede dankzij Gert Wiersma is het een mooie uitvaart geworden en kijken mijn kinderen en ik er met een goed gevoel op terug.Wiepie en Martinus, Veendam en Hilbrand en Grietje, Nieuw Weerdinge
Gert en Riekje hebben de uitvaart en alles daaromheen op een zeer persoonlijke en correcte manier geregeld.
Hoe het nog beter zou kunnen? Daarop moeten we het antwoord schuldig blijven.
Dit bedrijf is zeer aanbevelenswaardig te noemen.Annet Zoutman, Oude Pekela
Doodzonde dat je je eigen uitvaart niet bewust kan meemaken.
Bij deze uitvaartondernemer zou ik ervan genieten.Nanda Groot, Veendam
Gert en Riekje wilden werkelijk alles doen zodat wij een waardig afscheid konden nemen. Ze dachten mee op momenten dat het voor ons te moeilijk was om na te denken. Ze rekenden niet in uren, ze stonden klaar wanneer we ze nodig hadden.

Van begin tot eind werd alles doorgesproken. Zo fijn en zo persoonlijk!Alida Oosting, Zuidbroek
Volgens afspraak op tijd en alles verliep prima.
Voor mij een warm afscheid van mijn moeder.Ronald van Doorn, Enschede
Heeft praktische oplossingen, gaat niet automatisch voor de duurste optie.
Laat je eerst zelf oplossingen bedenken en als je daar niet uitkomt heeft hij een goed alternatief.Paulien Noest, Dersum
Ik ben meer dan tevreden over Gert Wiersma!
Het was een hele mooie en vooral persoonlijke uitvaart.

Paulien Noest.Gerrie van Roekel-de Gooijer, Stadskanaal
Zo persoonlijk en betrokken. Ook met de kinderen een goed contact.

Hij weet precies aan te voelen hoe het in het gezin doorgaans loopt en past zich feilloos aan.
Ook gaf hij veel informatie en is erg open.
Bespreekt eerlijk alle ins en outs.Esther van Grunsven, Groesbeek
Gert is een fijn fantastisch persoon.
Hij begrijpt en voelt het verdriet, luistert goed en kan op zijn eigen wijze voor de nabestaanden goed relativeren.Monika Schmidt, Bellingwolde
Gert heeft ons rustig en begripvol begeleid bij een mooi en persoonlijk afscheid. Hij is erg toegewijd om de uitvaart zo te laten verlopen zoals je wilt, alles kan! Hij gaf ons de teugels en wij bepaalden de richting.

Wanneer wij vroegen wat 'normaal' was, antwoordde hij: 'maakt dat wat uit?' Mede daardoor waren we vrij om het zo persoonlijk mogelijk in te vullen.

We hebben niets overhaast en kregen alle tijd die we nodig hadden. Tussendoor was er zelfs tijd en gelegenheid voor een praatje of een grapje tijdens een kopje koffie.

We hebben veel lof voor de enorm persoonlijke manier waarop hij met iedereen omgegaan is, waardoor het vertrouwd aanvoelde en de samenwerking prettig was. Het was fijn om een persoon als hem om je heen te hebben in zo'n hectische periode.

Riekje was eveneens een fijn en begripvol persoon die Gert (en ons) ondersteunde waar ze kon en ons begeleidde op de dag van de uitvaart.

Gert en Riekje, bedankt!Hans Tas, Stadskanaal
Was zeer persoonlijk en voldeed aan al onze wensen.

Gert als nog bedankt.Familie Van der Laan, Gieten
Zeer geschikt voor een uitvaart op maat, Gert is een zeer rustig persoon en neemt alle tijd wat nodig is.

Komt heel goed zijn afspraken na. Is strikt op tijd.Alex van Brenkelen, Nieuwe Pekela
I write this message of heartfelt gratitude and appreciation to Gert, and Riekje.
I cannot recommend Gert highly enough.

Gert’s support and understanding during, and after, such a personal and intensely sad period of our lives was exceptional. His professionalism allowed my family and I space and time to mourn my father and to come to terms with our loss, in the knowledge that he was always available, as was Dwarsdiep which Gert gave me access to day or night where I could spend personal time to mourn my father in an environment of stillness and peace.

Gert, your ability to remove any pressure from me and for me to know deeply that I could trust you, will never be forgotten.
From the bottom of my heart, I thank you.

Alex van BrenkelenMartinus Kamphuis, Veendam
Gert heeft de uitvaart van onze vader zeer goed verzorgd. Op de dag van de crematie hebben wij ook Riekje ontmoet en wij kunnen niet anders dan vaststellen dat Riekje Gert op een zeer goede manier ter zijde staat.

Alles eerlijk en betrouwbaar en naderhand geen verrassingen uit de hoge hoed, die hij overigens niet droeg. Alles is bespreekbaar en dat is een groot voordeel van de keuze zoals wij die gemaakt hebben door te kiezen voor dit bedrijf.

Gert en Riekje, onze hartelijke dank!

Martinus en Wiepie (Veendam), Janet en Koos (Weener-D)Jolanda Kanninga, Nieuw-Buinen
Heel plezierige mensen, die in moeilijke tijden, je op een rustige, persoonlijke en professionele manier bijstaan. Alles was super goed geregeld voor een zeer aanvaardbare prijs!!

Gert en Riekje, bedankt!Fred Ivens, Ingen
De man was even professioneel als op een goede manier betrokken.
Ook zijn adviezen hebben wij als waardevol en verrijkend ervaren.
Hij deed ook zeg maar extra's die hij niet in rekening bracht.

Zijn rouwkamer is een verademing (nou ja) na alle kille equivalenten die ik heb gezien.

Het enige foutje dat hij maakte was dat hij mij per abuis 200 euro te veel restitueerde ...

Ik geef niet snel iemand een tien maar Gert Wiersma wél!Annet Krol, Ter Apel
Het is vandaag 1 jaar geleden dat mijn moeder is overleden. We zijn jullie nog steeds erg dankbaar voor alles wat jullie hebben gedaan, om een zo mooi mogelijk afscheid te creëren. Geen vraag was gek en alles was tot de puntjes verzorgd.

Ik zou zeker mensen in omgeving aanraden om een uitvaart te laten verzorgen bij Gert Wiersma. Professioneel, geen (onverwachte) dure kosten en hart verwarmde mensen die je in zo'n emotionele periode nodig bent..

Jullie zijn geweldig!Ginie Klaassens - Kooi, Gasselte
Hele goede begeleiding tot aan de dag van de crematie. Heb 5 jaar geleden Gert Wiersma ook gehad voor de uitvaart van mijn moeder en de begeleiding voelde zo warm aan. Vandaar dat wij Gert Wiersma ook hebben genomen voor mijn vader. Wij willen mensen ook ervan op de hoogte stellen voor Gert Wiersma dat het super is.

ZEER TEVREDEN ZIJN WIJ.Betsy Hut- Hoving, Veendam
We hebben Gert nooit echt als uitvaartondernemer beschouwd, meer als een soort 'huisvriend' die ons heeft begeleid bij de uitvaart. Vanaf het eerste moment was er een goede klik.

Gert en zijn collega zijn hele fijne mensen, die ons fantastisch en heel persoonlijk door deze moeilijke periode begeleid hebben.Wim, Marieke, Florien en Michiel Smit, Veendam
Mijn vrouw, onze moeder en oma, werd volkomen onverwacht ernstig ziek. Ze was dat nooit eerder geweest. Ze stond nog midden in het leven en genoot er volop van. Sinds we als negentienjarigen verliefd waren geworden (uiteraard alsof we waren getroffen door de bliksem) hebben we altijd mateloos van elkaar gehouden. Ze was een wijze en lieve moeder voor onze drie kinderen en een fantastische oma voor de zeven kleinkinderen.

Tijdens haar ziekte, die slechts vier weken duurde, bleef ze onvoorstelbaar moedig, ondanks de zekerheid dat ze spoedig zou sterven en haar steeds toenemende lichamelijke klachten, en ze bleef vol belangstelling voor het gezin, de familie en haar vele vriendinnen en vrienden.

Het was dus niet verwonderlijk, dat wij, toen ze gestorven was, een grote behoefte hadden om op haar begrafenis en ook in de dagen daarvóór te laten zien en voelen aan alle genodigden en wie dat verder ook maar wilde vernemen, hoeveel wij van haar houden en hoeveel bewondering we hebben voor haar levenskracht, vooral ook in haar laatste weken. Het moest dan ook niet een "gewone" begrafenis worden, maar een begrafenis waarvan alle aspecten zorgvuldig en met fantasie werden overwogen, uitgewerkt en tot uitvoering gebracht.

Wat hebben Gert en Riekje daarbij een belangrijke en sturende rol gespeeld. In de eerste plaats voelden ze perfect aan wat wij wilden. En - even belangrijk: - ze wisten ook hoe onze ideeën zo uitgevoerd konden worden, dat de uitvoering volledig aansloot op die ideeën. Daarvoor hebben ze zich uit de naad gewerkt vanaf de sterfdag tot en met de dag van de begrafenis, want het was ongetwijfeld zo, dat deze "ongewone" begrafenis hun veel meer werk heeft bezorgd dan een "gewone" begrafenis.

Ze voerden niet alleen onze wensen tot in de puntjes uit, maar dachten ook geweldig met ons mee en ze slaagden er ook in om onze dagelijkse besprekingen van de voorbereidingen met zoveel elan, invoelingsvermogen en humor te doen, dat die besprekingen door ons zijn ervaren als een weldadig en ontspannen gedeelte van de dag.

De uitvoering van de begrafenisplechtigheid en de begrafenis zelf had niet beter gekund. Opmerkelijk was ook hoe Gert en Riekje er in slaagden om alles zo mooi en soepel te laten verlopen en toch zo onopvallend voor de genodigden aanwezig te zijn.

Zo is het gebeurd dat wij - ondanks ons vreselijk verdriet - aan de periode tussen dood en begrafenis met een intens gevoel van warmte en dankbaarheid terugdenken.Gerda Noorman, Groningen
Gert en Riekje hebben ons op de meest indrukwekkende manier bijgestaan na het plotselinge overlijden van onze moeder. Met warmte, betrokkenheid, maar ook met professionaliteit.

We zijn ze uitermate dankbaar.Tienke van Duyn, Borger
Wij kunnen niet anders zeggen dan dat we super tevreden zijn over alles rondom de uitvaart van onze moeder. Helemaal gezien de enorme teleurstellingen rondom de uitvaartondernemer van onze vader eerder dit jaar, de firma Stout te Stadskanaal.Thea van der Veen, Hoogezand
Ik heb het contact met Gert Wiersma als heel plezierig, betrokken en passend bij mij en mijn overleden man ervaren.
Echt in de mens die achterblijft geinteresseerd, maar op passende manier ook bescheiden.Hilko Koetje, Meeden
Voordat mijn vrouw en onze moeder overleed had ze al een paar keer met Gert gesproken over de uitvaart. Voor haar was het een fijn gevoel dat alles goed geregeld zou worden, en dat kon volgens haar maar met één iemand en dat was met de uitvaartverzorging van Gert Wiersma.

Nu mijn vrouw en onze moeder er niet meer is kunnen wij alleen maar zeggen dat wij in Gert en Riekje twee geweldige mensen in ons midden hebben gehad tijdens deze moeilijke periode, en dat alles precies is gegaan zoals mijn vrouw het wilde. Wij willen Gert en Riekje dan ook bedanken voor hun diensten en hun aanwezigheid in deze bijzondere tijd.M. van der Laan, Oude Pekela
Komt goed over, net of je met familie wat regelt.
Niks opdringen: alles mag, niks moet.
Perfect kan niet beter in mijn ogen.E. Th. Brijl, Beerta
Zowel dhr. Wiersma als zijn Partner hebben alles wat in hun vermogen lag gedaan om de Uitvaart met ALLE RESPECT te laten plaats vinden.

Tevens was geen moeite hun teveel om mij met raad en daad bij te staan en om mij dingen uit handen te nemen om mij wat rust te gunnen.

De heer Wiersma en zijn partner beschikken over een enorm menselijk inlevingsvermogen, wat vertrouwen schenkt.Miranda Collet, Bloemendaal
Het contact wat wij hadden met Gert kan ik als zeer prettig beschrijven. Voordat mijn moeder overleed had zij al verschillende keren contact gehad met Gert over haar wensen wat op zich al best bijzonder is.

Wij hebben Gert ervaren als zeer betrokken, zorgzaam en professioneel. De communicatie verliep soepel en ook al is het een verdrietige periode, er zat er ook een bepaalde luchtigheid in de gesprekken met Gert.

De crematieplechtigheid werd door ons, maar ook door de genodigden als zeer persoonlijk en warm ervaren, iets wat zeker ook een verdienste is van Gert. Geen 13 in een dozijn maar zeer persoonlijk!Jan en Janny Hoving, Aduard
Wij hebben jullie hulp en steun ervaren als van een vertrouwd familielid.Derk Renken, Oude Pekela
Het was heel prettig dat jullie in onze moeilijke tijd zo dicht bij ons stonden.Stefanie Drenth, Veendam
Gert en Riekje hebben de uitvaart van mijn vader precies zo geregeld als hij wou.

Geen mensen in zwarte pakken. Ze geven een luisterend oor. Regelen alles voor de dienst en er omheen. Denken mee in mogelijkheden.

Het kon niet beter. Een vast tarief dus geen verrassingen achteraf.Tina Drenth, Veendam
Het is een ontzettend persoonlijke uitvaart geworden. Ik kan Gert Wiersma aan iedereen aanbevelen. Gert gaat ontzettend natuurlijk om met de dood. Hij denkt mee met de familie, niets is hem te veel. Zo een leven afsluiten is zeer waardevol.

Bedankt Gert en Riekje.Fam. Vosmeijer en Mevr. van Rooijen, Veendam
Hierbij willen wij de Fam.Vosmeijer en Mevr.van Rooijen Gert en Riekje heel erg bedanken voor alle goede zorgen en begeleiding. Wij zijn super content hoe jullie de uitvaart hebben verzorgd.

Ga zo door met jullie bedrijf want jullie zijn toppers in dit vak.

Groeten Gre , Bert en MiekeM. Prummel, Harderwijk
Het was fijn om ondanks de grote afstand alle zaken rond de begrafenis van mijn moeder toch op een persoonlijke en betrokken manier afgehandeld te zien worden.

Het was goed.

Gert en Riekje bedankt voor jullie zorg.

M. PrummelW. Frans, Nieuwe Pekela
Wij hebben Gert en Riekje gekozen, om mijn zus haar uitvaart te verzorgen, omdat ik het gevoel had dit past bij haar. Deze mensen weten: Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg.

Wij hadden nogal wat vragen, maar alles is naar grote tevredenheid allemaal opgelost. Deze mensen geven je een rustig gevoel, op deze moeilijke momenten. Wij konden niets beters wensen, zij hebben alles tot in de puntje geregeld. Deze mensen verdienen een grote pluim.

Gert en Riekje, namens de familie Frans nog bedankt.Peter, Wildervank
Mijn vader was een persoon in de zin van doe maar gewoon, dan doe je gek genoeg. Dat wij dus voor Gert en Riekje hebben gekozen om zijn uitvaart te verzorgen na zijn overlijden was dus een logisch gevolg.

De samenwerking was zeer prettig. Jullie waren er als het nodig was. Het is geheel gegaan zoals pa het heeft gewild. De dag van de uitvaart is voor ons een hele mooie dag geworden om nog vaak aan terug te denken.

Bedankt voor jullie steun en goede zorgen.Familie Diemer, Meliskerke
Het is alweer een jaar geleden dat onze vader is overleden en wij dachten dat wij al een referentie geschreven hadden (helaas niet dus....). Bij deze willen wij dat toch ook zeker doen!!

Onze vader wist dat hij vanuit het ziekenhuis naar huis (Norg) ging om te overlijden. Hij was nog te jong, maar heeft zeker op zijn manier van het leven genoten. Hierbij moest ook op zijn manier een uitvaart komen. No nonsens! En doe maar gewoon en proost op mij!

Na veel zoeken op internet en bellen, zijn wij terecht gekomen bij Gert en Riekje. Het was voor ons allen een gok, want wij wonen in Zeeland en zijn dochter in Zuid-Holland. Maar wat een verademing toen we Gert aan de telefoon kregen en alle wensen hadden uit gelegd.

Al snel kwam Gert langs om met onze vader alles te bespreken wat hij absolut wel en wat absolut niet op de uitvaart wilde hebben. De kosten van Gert zijn ook zeer transparant en je komt niet voor verrassingen te staan.

Een kleine week na de eerste kennismaking met Gert, kwam onze vader te overlijden. Midden in de nacht ... en nog geen 2 uur later stonden Gert en Riekje alweer in Norg. Alles ging zo ontzettend fijn! En helemaal op de manier zoals onze vader het had gewild. In de dagen tot aan de uitvaart hebben wij heel veel contact gehad met Gert en Riekje. En alles is helemaal super verlopen!

Dus als u iemand zoekt die echt iemand respecteert als iemand overleden is ... moet u echt voor Gert en Riekje kiezen. Helaas wonen wij heel erg ver weg van Nieuwe Pekela. Anders zouden wij ook voor Gert en Riekje kiezen, mochten wij overlijden.

Nogmaals Gert en Riekje.........BEDANKT VOOR ALLE GOEDE ZORGEN.

Fam. Diemer, MeliskerkeFamilie Waalkens, Groningen
Omdat we hoorden dat er enorme prijsverschillen zijn bij het regelen van een crematie, zijn we ons gaan verdiepen in deze materie. We hebben diverse websites bezocht en kwamen daar behalve prijsverschillen ook wel verschil in beleving tegen.

De site van Gert Wiersma sprak ons aan en toen bleek bovendien dat hij erg concurerend qua prijs is. Maar ... hij heeft zijn bedrijf in Nieuwe Pekela en onze moeder woonde in Groningen. Omdat onze moeder al geruime tijd ziek was hebben vooraf gevraagd of hij ook in Groningen werkte en dit bleek geen probleem.

Een paar weken later is onze moeder op een donderdag om 13.00 uur overleden. Binnen tweeënhalf uur waren Gert en Riekje bij ons. Vervolgens hebben we op een zeer prettige ontspannen manier samengewerkt. Alles kon, niets moest. Op het juiste moment werden adviezen gegeven, kortom heel fijn!

Wat wij ook erg plezierig vonden was dat Gert en Riekje niet in begrafeniskleding binnen kwamen, maar gewoon in gepaste kleding. Ook in de dagen tot de crematie kwamen ze elke dag langs en hadden we contact. De plechtigheid zelf verliep ook vlekkeloos.

Mede door de manier waarop zij met ons alles geregeld hebben, hebben wij een heel goed gevoel overgehouden aan het afscheid van onze moeder. Gert en Riekje, bedankt voor de goede zorgen.D. den Breejen, Haren
In de oriëntatiefase had alleen Gert Wiersma Uitvaartverzorging duidelijke antwoorden gegeven op vragen die ik, namens vrienden van ons, aan diverse uitvaartondernemingen had gesteld. Vanwege die openheid - ook wat geldzaken betreft - zou er, áls het aan de orde zou zijn, voor dit uitvaartbedrijf gekozen worden.

De begrafenis van een van onze vrienden op natuurbegraafplaats Hillig Meer in Eext is inmiddels achter de rug. En het is van begin tot einde zo gegaan als deze vrienden het zich hadden voorgesteld.

Daarvoor ben ik, mede namens de achtergebleven vriend, Gert en Riekje zeer erkentelijkFoppe-Jan de Boer, Siddeburen
Beste Gert en Riekje,

Toen we in april te horen kregen dat m'n vader ongeneeslijk ziek bleek te zijn hebben we in voorbereiding op wat ging komen ons bezig gehouden met de onvermijdelijke uitvaart. Via het zoeken op internet kwamen we bij jou uit. Ik meen me te herinneren dat we 's avonds laat nog een telefoontje met je hebben gepleegd. We zaten toen namelijk met z'n vieren (zus, zwager en m'n vrouw) bij elkaar.

Het gesprek wat toen volgde had een positieve indruk op ons allemaal en nog diezelfde avond kregen we een offerte van je. En niet onbelangrijk, dit sprak ons ook aan. In augustus overleed m'n vader en de samenwerking die toen volgde heb ik zelf als ontzettend waardevol ervaren. 24 uur per dag bereikbaar en beschikbaar, menselijk maar relativerend, structuur biedend maar acties en initiatief bij ons latend, adviserend. Niet altijd makkelijk maar het heeft er wel toe geleid dat er een uitvaart is georganiseerd op de manier zoals wij die zelf wilden.

Ik mis m'n vader, denk dagelijks aan zijn ziek-zijn maar het feit dat ik samen met jou en Riekje de laatste verzorging heb mogen geven sterkt me hierin. Nogmaals, ook namens m'n moeder, ontzettend bedankt!Anja en Roelof
Lieve Gert en Riekje,

In augustus 2012 hebben we met jullie kennisgemaakt i.v.m. het overlijden van onze vriendin op 43 jarige leeftijd, ze was al een tijd ziek en wist dat ze ging sterven, ze had de uitvaart met jullie doorgesproken. Vanaf het moment van overlijden kwamen jullie als twee lieve warme mensen over de vloer, aandacht voor alles en jullie letten op elk detail.

Met haar ouders spraken we veel over deze dagen, haar vader wist toen ook al dat hij moest sterven, we waren er toen over uit dat jullie zijn uitvaart ook moesten verzorgen. Afgelopen juli hebben jullie met hem en zijn vrouw zijn uitvaart doorgesproken, in september overleed hij.

Jullie correcte handelen na het overlijden, de verzorging, het balsemen heeft er voor gezorgd dat de opbaring, zonder koeling, thuis kon gebeuren wat ook de wens van de overledene en naasten was. Ook in die dagen hebben we jullie warme belangstelling weer mogen ervaren. Een woord, een knuffel en een georganiseerde uitvaart, jullie doen dat heel goed samen.

Heel veel dank daarvoor.Familie Slotemaker
Prettige uitvaartondernemer.

Gert Wiersma is een aardige man die vooral aangeeft dat het anders kan en dat niet alles formeel en strak hoeft te zijn. Dat is een groot voordeel als je een persoonlijke uitvaart wilt.

De afscheidskamer is prachtig (en de omgeving is vooral in het voorjaar en de zomer heel mooi) en ruim en je krijgt 24 uur per dag om bij de overledene te zijn zolang hij/zij in die afscheidskamer ligt. In de afscheidskamer kun je muziek afspelen, is er een grote tafel, een airco en een comfortabele bank.

De medewerkster van Gert is ook aardig en professioneel. Gert legt alle onderdelen van de crematie stapsgewijs uit zodat je niet overdonderd wordt (er komt namelijk behoorlijk wat bij kijken). Bovendien rekent Gert lage prijzen voor zijn diensten, wij zijn met een uitgebreide crematie en een mooie kist uitgekomen op een prijs van rond de 3800 euro met alles erop en eraan en dat is zeer netjes.Henk Logman, Nieuwe Pekela
Gert en Riekje hebben met ons samen op een hele prettige manier de uitvaart voor mijn moeder geregeld. Heel betrokken, met aandacht voor de overledene en de nabestaanden.

Zijn afscheidskamer is een heel mooi en persoonlijk alternatief , waar we altijd terecht konden en waar we heel blij mee waren.Familie Dragstra, Meeden
Gert, is een betrokken man die goed luistert en zonder zijn eigen mening te geven toch goed aanvoelt hoe we de uitvaart van onze moeder wilden hebben. Samen met Riekje is de uitvaart goed en op een no nonsens manier geregeld. Complimenten.Marlies Feijen, Wildervank/Huissen
Alsof een vriend je komt helpen.

Gert heeft me geholpen bij het afscheid van mijn vader. Al bij de derde afspraak had ik het gevoel dat er een vriend aan kwam rijden die ons hielp bij de voorbereidingen van de crematie.

Natuurlijk stelt Gert zich professioneel op. Hij is namelijk heel professioneel. Daarnaast is hij zorgvuldig, hij is duidelijk, hij verstaat zijn vak, dat heb ik elke dag gezien. Maar het voelde vertrouwd, al binnen twee dagen had ik de indruk dat hij precies aanvoelde wat we nodig hadden en daar speelde hij goed op in. Alsof hij ons al in heel veel situaties had meegemaakt, wist hoe wij in het leven staan en vooral, waar we allergisch voor zijn.

Het was een proces dat we samen hebben doorlopen en op de momenten waar ik in actie moest komen had hij me voorbereid, niets kwam als een verrassing. Als hij me waarschuwde dat iets wel eens hard aan zou kunnen komen, was het al minder zwaar. De humor die hij gaandeweg inbracht maakte het hele proces voor mij draaglijk en zelfs mooi. Ik kijk er met een heel goed gevoel op terug, ik gun dat iedereen die een uitvaart moet regelen. Gert en Riekje hebben alles prima verzorgd, ik zou nergens een minpuntje kunnen noemen en ik ben toch heel kritisch.

Mijn vader zou, als hij hem ontmoet had, gezegd hebben dat Gert een geweldige kerel is.Familie Van der Laan, Groningen
Mede uit naam van mijn kinderen en de andere familie, willen wij U allen heel hartelijk bedanken voor de waardige afhandeling van de hele crematie van mijn vrouw en alles wat dat met zich meebracht. De hele familie van mijn vrouw was zeer tevreden over de eenvoud waarmee alles geregeld is en is verlopen. In onze familie is eenvoudig goed genoeg.

Ook de manier waarop mijn vrouw thuis opgebaard heeft gelegen is heel goed ontvangen in de familie. Mijn schoonzus zei direct al: "Dat vind ik prachtig, zo wil ik ook opgebaard worden thuis".

We hebben het zeer gewaardeerd wat U allemaal voor ons gedaan hebt. BEDANKT nogmaals.Jessica Mulder, Groningen
Jaa, het kan anders!

De uitvaart van mijn oma is perfect geregeld door Gert Wiersma.

Omdat ik geen verstand van uitvaarten heb, ben ik een lijstje afgegaan van uitvaartondernemers. Conclusie: de prijzen en service verschillen erg veel. Het eerste telefoontje dat ik deed was met Gert en was een zeer prettig gesprek. Direct een goed gevoel bij. Een nuchtere zeer vriendelijke man die verstand heeft van zijn vak en de tijd neemt voor je. Uiteindelijk ook de uitvaart dus laten regelen door Gert en Riekje.

Gert vormt samen met Riekje een perfect team.

De afscheidskamer is een zeer prettige omgeving. Ik kwam binnenlopen en had direct een goed en fijn gevoel. Mijn oma was hier in goede handen.

Bij de uitvaart heeft Gert een mooie inleiding gegeven en alles perfect georganiseerd. Ik raad hem zeker aan!!

De uitvaart en algehele verzorging van Gert hebben mijn ouders en mij geholpen met het verwerken van het verlies. Mijn dank is groot.Familie Heine, Groningen
Doordat we als familie al tijdig wisten dat we afscheid moesten nemen van onze vader / mijn man hadden we de tijd om een geschikte uitvaartverzorger te vinden. Alle uitvaartverzorgers roepen altijd dat de wens van de overledene centraal staat maar bij de begrafenissen die we bijwoonden zagen we hier niets van terug.

We kwamen na wat zoekwerk uit bij Gert en Riekje van Gert Wiersma Uitvaartverzorging. Gert en Riekje maakten hun woorden en beloftes meer dan waar. De wens van mijn man en onze vader stond centraal. Niets was te gek voor Gert en Riekje en een nee hebben we nooit gehoord. De manier waarop ze ons begeleid hebben in de week van overlijden tot begraven verdient alle lof.

Na afloop hebben we veel reacties gekregen van mensen die niet wisten dat het ook anders kon (intiem, persoonlijk). Deze gaven aan dat mocht het voorkomen ze het ook op deze manier wilden.

We raden een ieder aan om Gert en Riekje te bellen mochten ze een uitvaartverzorger nodig zijn. Tenminste, als ze het niet te druk krijgen, want met de service en zorg die zij verlenen kan dit niet anders.

Gert en Riekje heel erg bedankt voor jullie hulp, ondersteuning en alles wat jullie voor ons hebben gedaan!

Familie Heine.Vromans (dochter van wijlen mevr. Niemans-Boeije), Rotterdam
De wijze waarop de crematie is uitgevoerd en het meedenken en de inzet heeft mij heel veel goed gedaan onder moeilijke verdrietige omstandigheden. Bedankt voor jullie inzet. De keuze van twee jaar geleden toen mijn moeder zelf haar crematie voor regisseerde, bleek een heel juiste keuze.

Nogmaals dank
EllaAnoniem
Een geschenk uit de hemel! Zo correct, attent, meelevend, invoelend, perfectionistisch, serieus met een gezonde dosis humor, ontspannen en verlichtend.

Gert en Riekje zijn goed op elkaar ingespeeld. Alles is mogelijk: Er is geen nee, dat kan niet. Super.

Kijken er bijzonder mooi op terug.Familie De Jonge, Wildervank
Als je volop in het leven staat en je krijgt te horen dat je ongeneeslijk ziek bent, dan sta je als persoon - en als gezinsleden daaromheen - voor de zware en haast onmogelijke taak dit te verwerken en te accepteren. Mijn man en onze vader en opa is de strijd met de ziekte aangegaan, maar heeft altijd beseft dat zijn leven eindig was. Hij wilde graag de regie in zijn eigen hand houden. Zo geschiedde dat hij zelf Gert uitgenodigd heeft om zijn wensen rondom de uitvaart te bespreken.

Wanneer Gert bij je binnen stapt, weet je meteen dat je een uitvaart ook echt zelf kunt bepalen: geen checklist, geen standaardkaarten, alles kan! Het werd een gesprek waarin, hoe gek het misschien klinkt, 'het goede gevoel' meteen boven kwam drijven. Een paar dagen later lag een ontzettend persoonlijke uitwerking van het gesprek in de brievenbus.

Toen Jan op 27 december overleed, stond Riekje vrijwel meteen bij ons op de stoep om ons te helpen met de laatste verzorging. Op een mooie en rustige manier hebben wij zelf Jan gewassen en aangekleed. Zonder opgejaagd te worden, in ons eigen tempo met de professionele ondersteuning van Riekje waar nodig.

Als familie, en overeenkomstig de wensen van Jan, hadden wij een duidelijke mening wat er moest gebeuren. Een zelfgemaakte tekening uit een vergeeld poesiealbum op de kaart? Het heeft Gert de nodige zweetdruppels gekost, maar het kwam precies zoals we voor ogen hadden. Echte kaarsen bij de baar? Geen probleem. Iedere dag kwamen Gert en Riekje langs. Om de laatste knopen door te hakken, voor een check of Jan er nog mooi bij lag, voor een lach en een traan. En ja, ook voor die ene oliebol op oudejaarsavond.

De dag van de uitvaart liep alles perfect. Gert en Riekje deden haast onzichtbaar hun dankbare taak. In een roes beleef je die ene laatste zo moeilijke dag. Wetend dat er 2 personen om je heen lopen die de touwtjes strak in handen hebben en er alles aan doen om er een mooi afscheid van te maken.

Amper een uur na de uitvaart stonden Gert en Riekje op de stoep met de condoleanceregisters en om nog een laatste hart onder de riem te steken. Met de woorden 'als er nog iets is, dan moeten jullie bellen en komen we meteen' namen ze afscheid. Want ook al is de uitvaart achter de rug, zij weten als geen ander dat het dan natuurlijk nog niet helemaal afgerond is. En inderdaad, toen we ze belden waren ze er meteen.

Gert en Riekje hebben ons de mogelijkheid gegeven om op een warme, mooie en uiterst persoonlijke manier afscheid te kunnen nemen van onze geliefde Jan. Met een ontzettend goed gevoel kijken wij er op terug. Een dergelijk afscheid en de begeleiding van Gert en Riekje daarbij gun je iedereen!!!

Hartelijke groeten,
Rika, Kees en EvalienGinie Klaassens, Gasselte
Hierbij wil ik jullie hartelijk bedanken voor de goede begeleiding en verzorging van mijn moeder, die 17 december 2011 is overleden: mevrouw L. Hoving Bouman.

Wij wilden mijn moeder een warm plekje geven, en dat is gelukt bij Gert in de aula in Pekela. Gert een fantastische man: wil je hem in een spijkerbroek dan kun je het zo krijgen, wil je hem in een net pak, het is allemaal mogelijk bij Gert en dat spreekt ons erg aan.

Gert en Riekje die alle tijd voor je hebben in die moeilijke dagen. De begeleiding is echt super, niks is teveel voor Gert en Riekje. Riekje die het ook geweldig doet: Ze betrekt je overal bij en dat geeft ook een fijn gevoel. Het gaat bij Riekje zo: Zoals de nabestaanden het willen hebben, doet ze het, mits het mogelijk is.

Gert en Riekje wij willen jullie heel heel hartelijk bedanken voor alles. Groeten van ons allemaal.Cyrina Cramers, Enschede
Ik wil je te kennen geven dat ik zeer tevreden ben over hoe alles gelopen is. Jullie hebben een mooi plekje waar de mensen naar toe kunnen om te condoleren, de informele aanpak spreekt mij erg aan en ook de herdenkingsdienst verliep precies zoals ik het voor ogen had.

Dus ik wil jullie bedanken voor alle hulp, maar ook voor het geduld dat jullie met ons hadden.Alco Eding en Jacqueline Saathof
Zaterdag 12 juni 2010 omstreeks het middaguur is onze dochter Floortje op 10 jarige leeftijd bij een auto-ongeval bij ons in de buurt op een bruggetje om het leven gekomen. Zij werd naar het UMCG gebracht en vele uren later stonden we daar compleet overrompeld en half in shock toen we te horen kregen dat, als wij Floortje mee naar huis wilden nemen, we dat via een uitvaartondernemer moesten regelen.

We waren volledig van slag en toch kreeg mijn vrouw die geweldige ingeving over die sympathieke man uit Pekela, die vroegere hondentrainer, die nu iets in uitvaarten deed. Hoe heette hij toch ook alweer? Via internet kwamen we achter zijn gegevens. Op onze eerste vraag, kun en wil je Floortje vanavond nog uit Groningen halen en bij ons thuis brengen, kregen wij direct een spontaan: Ja natuurlijk, alles wat jullie maar willen. En even later stond Gert bij ons op de stoep. Hij was, gelukkig, in een gewone auto gekomen en in gewone kleren. Lekker gewoon, no nonsense!

Gert voelde ons heel goed aan en wist na een half woord precies wat we bedoelden. En dat hebben we die week in aanloop naar de begrafenis nog vele malen ervaren. Lachen wanneer het kon, huilen wanneer het nodig was en knopen doorhakken wanneer het moest. Samen met Riekje heeft Gert ons veel werk uit handen genomen waarbij steeds onze wens centraal stond. Kan Floortje in haar eigen bed, mag ze onder haar eigen dekbedje liggen?

Gert kwam met de idee om een volwassenen kist te nemen zodat al haar knuffels mee konden in haar laatste bedje. Mogen we haar laatste bedje beplakken met Pip behang? Alles kon en Gert en Riekje keken nergens vreemd van op. Ze regelden alles wat geregeld moest worden en meer dan dat.

Het is een moeilijke week geweest, met een groot aantal, eigenlijk niet te nemen, beslissingen, maar je moet! Gert en Riekje hebben ons, samen met enkele familieleden en talloze vrienden, liefdevol door die week geloodst.

Samen met heel veel mensen hebben wij, op donderdag de 17e juni vanuit de grote Hervormde Kerk in Veendam, op een indrukwekkende wijze afscheid van Floortje kunnen nemen. Floortjes lievelingsmuziek schalde door de kerk, foto's werden op een groot projectiescherm getoond, het podium lag bedolven onder de bloemen en Gert, voor het eerst in wit overhemd, had de regie strak in handen. Ook op de begraafplaats en later bij de Borgerswoldhoeve waar de kinderen uit Floortjes klas talloze witte ballonnen de lucht in lieten gaan, was het Gert die de touwtjes strak in handen had.

Pas later hoorden we van Gert en Riekje dat het voor hen ook de eerste keer was dat ze zo'n jong meisje naar het graf moesten brengen en dat het ook hen niet in de koude kleren was gaan zitten.

Na de begrafenis hield het contact niet plotsklaps op en heeft zowel Gert als Riekje meerdere malen geïnformeerd hoe het met ons ging.

Een familielid, gaf een verdekt compliment met de woorden: Jullie hebben laten zien dat het ook anders kan!

En zo is het maar net!Josée Schneiders, Vlagtwedde
De dood is zo een kwetsbaar onderwerp waarbij emoties een grote rol spelen, maar het is goed er over te praten. Gert en Riekje proberen een sfeer te creëren waarin gesprekken ontstaan die je een gevoel geven van betrokkenheid.

Bij het samenkomen van familie en vrienden bleek er een zeer grote overeenstemming over de vormgeving van het afscheid van Frans. Dit afscheid moest in zijn geest, zoals Frans dat gedaan zou hebben. We deden dit samen omdat Frans niet alleen van mij maar ook van ons allemaal is geweest.

De grote betrokkenheid van Gert en Riekje, de liefde en zorg waarmee jullie gewerkt hebben, heeft mij en de familie heel erg goed gedaan. We hebben allemaal erg veel verdriet, maar het was heel goed om dit met jullie te delen, zo warm en in alle rust hebben zij dit tot een mooi afscheid gemaakt. Niets was teveel en ik kan terugkijken op een mooie week waarin we hebben gelachen maar ook ons verdriet konden laten samensmelten met mooie herinneringen.

De komende tijd zal voor mij nog zwaar worden en daar moet ik doorheen, maar omdat het afscheid van Frans zo goed en intens is verzorgd geeft het mij een zeer goed gevoel.

Lieve Gert en Riekje, DANK JULLIE WEL!Renée Prins, Sellingen
Eens is ze er niet meer.

Eens is ze er niet meer.....en zo geschiedde kort geleden. Ook al bereikte mijn moeder de hoge leeftijd van 91 jaar toch was haar overlijden geheel onverwacht. Aangezien wij samenwoonden en ik (haar dochter) al menigmaal visioenen beleefde over haar uitvaart - zoals de veelheid aan keuzes, regelen en de juiste beslissingen moeten nemen - had ik toen graag geweten van het bestaan van Gert Wiersma. De rust en welgemeende warme vriendelijkheid werkten helend op mijn staat van zijn, verdrietig en onzeker. Vooral het laatste maakte gaandeweg het gesprek plaats voor een wonderbaarlijk innerlijke rust. Mogelijkheden/ideeën werden subtiel aangereikt, nooit opgedrongen waardoor evt. missers konden worden voorkomen en zo het gevoel werd achtergelaten dat het jouw en alleen jouw uitvaartidee zou zijn.

Met veel bewondering heb ik tevens kennis genomen van nog een groot talent, t.w. lay-out, fotografie en techniek. Ook de specialiteit van Riekje blijkt zeer veel toe te voegen. Zij wist met haar make-up vaardigheden mijn moeders uiterlijk te "herstellen" tot de mooie vrouw die zij was, waardoor velen met mij graag nog eens even bij mamma wilden zijn. Haar vrouwelijke assistentie/aanwezigheid was meer dan zinvol. Dat ook humor (onontbeerlijk in ons leven) in deze dagen een duidelijke rol mocht spelen heb ik als een verademing ervaren.

Kortom, het mee- en invoelen van behoeftes en wensen van de nabestaande(n) in combinatie met een grote vakkennis en accuratesse maakt Gert Wiersma werkelijk tot een ANDERE, zeer persoonlijke uitvaartondernemer. De lovende reakties van de genodigden op de dag van uitvaart zijn dan ook ontelbaar.

Tot slot en niet geheel onbelangrijk, de faktuur. Gelet op al het vorenstaande, meer dan redelijk en zo zeer verdiend. Dankbaar voor zo een zorgzame en zorgvuldige begeleiding zal dit mijn rouwproces zeker helpen verzachten.

Met vriendelijke groet, Renée Prins.Johanna en Klaas Steenbergen, 't Waar
Nog maar kort geleden hadden we kennis gemaakt met Gert. Op de begrafenis van onze buurman Willem Jan (zie referentie van Thea van Bree). Na het tragische ongeval van onze zoon, Nanne, zochten we contact met Gert. Hij kwam nog dezelfde dag. Doordat Nanne in Honduras was overleden hebben we vijf weken intensief met elkaar opgetrokken.

Je merkt aan alles dat hij betrokken is. Altijd voldoende tijd nemen, een troostend woord een afscheidskus en daar ging Gert weer. Altijd een belletje en daar kwam hij weer. Onze familie is niet zo gesteld op regels en formaliteiten, maar een begrafenis is een plechtigheid die niet zonder kan. Hij liet ons bepalen, hoe we het wilden en hij bewaakte de tijd en de koers. Het was hem ook nooit teveel, terwijl wij ons wel eens bezwaard voelden. Als Gert zich, door bezoek, overbodig voelde, ging hij een blokje om met de hond. Gert was voor ons de kapitein op een gebroken schip en hij heeft ons door deze moeilijke periode geloodst.

Nanne, was erg betrokken bij het lot van de mens, zo was fair trade erg belangrijk voor hem. We hadden samen met Gert een houten kist uitgezocht. Een paar dagen later belde Gert dat hij ons een kist wilde laten zien, die geheel in de stijl van Nanne zou zijn. Hij had een kist gevonden, die gemaakt werd door een kleine gemeenschap in Bangladesh, geheel gemaakt van bamboe ...

Het is alles bijelkaar een heel verdrietige tijd, maar Gert zorgde juist in deze omstandigheden voor de goede sfeer. Zo vroeg hij de dag voor de begrafenis of we ook kledingvoorschriften hadden, ik zei: "Doe deze mooie groene trui maar aan". Gert zei: "Dan moet ik de trui vanavond nog wel even wassen" en dat gebeurde.

Gert, we hebben samen op een hele bijzondere manier afscheid genomen van Nanne. Daar zijn we je heel dankbaar voor.Thea van Bree, 't Waar
In 2008 lazen we in het Streekblad dat Gert stopte met de hondenschool en een "uitvaartbedrijf" begon. We hadden een paar keer een hondentraining van hem bijgewoond waar we heel tevreden over waren.

Mijn man was toen al ziek en hij belde gelijk naar Gert om een afspraak te maken voor een bezoek. Dat zijn meerdere bezoeken geworden totdat mijn man in maart 2010 overleed. We hebben in die kleine 2 jaar een heel fijn contact met hem gehad. Met elkaar hebben we veel zaken doorgesproken. We hebben veel gelachen maar ook heel serieus over allerlei zaken gesproken zelfs nog de laatste middag voor het overlijden van mijn man.

De dagen erna is Gert ( en ook Riekje ) voor mij een enorme steun geweest. We wilden als familie alles zelf doen en dat is dankzij Gert ook gelukt. Hij stuurde waar het nodig was en hield zich bescheiden op de achtergrond als het goed ging.

Het is een herdenkingsdienst geweest die anders was en waar we met zo'n goed gevoel op terug kunnen kijken.

Ik kan nog veel meer vertellen hoe of het voor mij allemaal geweest is en wat Gert allemaal gedaan heeft maar dat doe ik maar niet. Gert krijgt er anders maar rooie oortjes van.

Gert , dank je wel voor alles en ik kijk met familie en/of vrienden met veel dankbaarheid naar de prachtige dvd die je van de herdenkingsdienst van Willem Jan gemaakt hebt en ook dan is iedereen vol lof over je.

Willem Jan zou zeggen: Zo heb ik het gewild !Corry Broekhuizen, Bellingwolde
Op een begrafenis van een kennis heb ik Gert, van een afstandje, bezig gezien op een "gewone" menselijke manier. Toen dus mijn man nog maar kort te leven had heb ik hem de website van Gert laten zien, die sprak hem ook aan dus kort daarop een afspraak gemaakt.

Samen met Gert hebben we een persoonlijke invulling kunnen geven aan het afscheid. Gert hielp mee met denken maar wanneer iets echt niet kon zei hij dat ook. Ook bij het ontwikkelen van de kaart, welke toch jaren meegaat had hij tips en hielp mee ontwikkelen, wat resulteerde in een geheel "eigen en persoonlijke" kaart.

Gert bedankt, ook namens Kees, voor de goede zorgen. We waren en zijn blij met je en hopen dat je nog heel veel fijne, bijzondere uitvaarten gaat begeleiden.Laura Breedveld, Oude Pekela
Gert Wiersma heeft ons op een fantastische manier bijgestaan tijdens het regelen en het verzorgen van de uitvaart van onze vriend. Warm, attent, geduldig, en steeds oproepbaar. Kortom, een heel fijne steun in die emotionele tijd.Els den Outer, Amersfoort
Gelukkig: een "gewone" man.
Mijn broer kreeg het bericht en toen wisten wij dat hij nog maar kort te leven had. Hij vroeg mijn hulp bij de voorbereiding van zijn afscheid en verwees mij naar een uitvaartcentrum in de buurt. Daar aangekomen wist ik: dit is het niet. Te zakelijk, te standaard en te afstandelijk. Maar wat is het dan wel en waar vind ik die?

Al zoekende op internet kwam ik op de site van Gert. En die was het wel: warm en betrokken, eenvoudig, zonder veel poespas. Met kennis van zaken, regels en wetten zodat hij ons het kader gaf waarin wij ons konden bewegen. En in dat kader gaf hij ons zoveel mogelijk de vrijheid om onze persoonlijk invulling te geven aan een liefdevol afscheid. Gert dacht niet voor ons, maar dacht wel met ons mee. Liet ons zoeken, overleggen en gaf ons de ruimte. Tegelijk bewaakte hij het proces, en daar waar het nodig was greep hij soms in om ons ergens op te wijzen.

Ik herinner mij nog dat kort na het overlijden van mijn broer de familie wat gespannen zat te wachten op de komst van de begrafenisondernemer die ik had gekozen. Al kort nadat Gert in de huiskamer was werd er opgelucht adem gehaald: gelukkig... het was een "gewone" man!

Gert, je werd ervaren als een "gewone" man en dat maakt jou een bijzondere begrafenisondernemer. We voelden ons bij jou vrij en tegelijk gesteund, en daar zit naar mijn mening jouw grootste kracht. Dank!Ivonne Hulsebos, Veendam
Ik had nooit zoveel op met begrafenisondernemers want ik vond het altijd kraaien die net deden alsof ze meer verdriet hadden dan ik zelf en ondertussen enkel maar aan de centen dachten. Dit werd alleen maar bevestigd tijdens de voorbereiding van de uitvaart van mijn schoonmoeder. Er zijn ondernemers die je alleen een bedrag noemen en niet eens de moeite nemen meer tekst en uitleg te geven, en als je doorvraagt de mail niet eens meer beantwoorden. Uitvaart is business.

Maar tijdens die voorbereiding merkte ik ook dat er wel mensen zijn met liefde voor het vak. Ik kwam in contact met Gert Wiersma uit Nieuwe Pekela. Sinds we hem als uitvaartverzorger hebben leren kennen heb ik mijn mening bij moeten stellen want de warmte en de liefde en ook wat belangrijk voor ons was de humor die hij tentoonstelde was voor ons een enorme hulp bij de voorbereiding, het afscheid nemen en het verwerken van ons verdriet.

Gert is een zeer warme persoonlijkheid, die zijn werk heel serieus neemt. Iemand die zeker niet op de klok kijkt, die stap voor stap alles doorneemt en niet alles regelt binnen 1 of 2 uur. Die ons ma vanaf de 1e seconde van overlijden met respect behandelde, elke dag indien wenselijk contact zocht. Niet volgens het boekje handelde of volgens wat gebruikelijk is maar deed wat wij graag zouden zien. Het hoeft niet anders - maar kan wel anders is zijn motto. Gert dacht mee, keek samen met ons terug naar wie ma was - tenslotte is ieder mens uniek!

Voor ons was het daarnaast prettig dat Gert een eigen mooi warme "huiskamer/uitvaartkamer" heeft bij zijn boerderij. Ideaal want ma had doordat ze de laatste jaren in verpleeghuis Meander verbleef geen thuis meer. Deze ruimte was 24 uur beschikbaar voor ons en niet kil zoals menig "laatste" kamertje. Ma lag er niet in een kist maar was opgebaard op een bed alsof ze lag te slapen en wij dronken er een bakje koffie. Het was gezellig, warm en voelde als thuis, we zijn er vaak geweest en konden zo beetje bij beetje afscheid nemen.

Het klinkt raar om zo over de dood te praten maar wij kijken terug op een fijne week! Een intense week met veel betrokkenheid, een uitvaart zoals deze bij ma paste en dit alles zorgt ervoor dat het allemaal een goed plekje krijgt.

Gert bedankt, ook namens Fred, voor de goede zorgen en ook de nazorg. Je verdient een pluim. Je hebt ons overtuigd dat het anders kan. En wij willen dit graag promoten.Lidy Kaatman, Bellingwolde
Gelukkig schrijft Els den Outer....een gewone man. Exact dit kan ik beamen. In spijkerbroek en T-shirt hoe gek het ook mag klinken voelt heel anders dan in een stijf zwart pak of lange zwarte rok met uitgestreken smoelwerk.

Kort voordat mijn man ernstig ziek werd en we wisten dat hij niet lang meer te leven had, hebben we 3 begrafenissen/crematies meegemaakt in familiekring en dit alles weer eens mogen aanschouwen. Wij gruwden daar van. Dit wilden wij niet. Enig speurwerk ging er aan vooraf om juist die man/vrouw te vinden die bij ons zou passen en die man was Gert. Geweldige warme man die onze steun en toeverlaat was in die zo vreselijk moeilijke tijd. Gert was altijd bereikbaar. Hij voelde als een vriend. Mijn man gaf aan hoe hij zijn begrafenis wilde en Gert leidde het in goede banen. Het is een heel bijzondere begrafenis geworden en kijk er met een gevoel van grote dankbaarheid op terug. Ik heb niets toe te voegen aan datgene wat Els den Outer en Ivonne Hulsebos schreven! Ik kan het alleen maar beamen.

Een jaar na de dood van mijn man, augustus jl. kreeg ik een kaart van Gert hoe het met me ging. Bijzonder attent.